Home / Baskı / Has Group yatırımlarına devam edecek

Has Group yatırımlarına devam edecek

Linkedin

has-groupBaskı sistemlerinin tekstil sektöründe vazgeçilmez bir parçası olarak tanımlanan Buharlama Makineleri üretimini gerçekleştiren Has Group, buharlama makinesi patentini aldı.

Has Group Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Küpeli, 2016 yılı için aksiyon aldıkları çalışmalar ve yıl içerisinde yapacakları faaliyetler ile ilgili bilgiler vererek pazar payının arttırılmasının önemine değindi. “Kendimizi, ekibimizi ve ürünlerimizi geliştirmek için sürekli çalışıyor, daha önce girmediğimiz pazarlara girmek için stratejiler geliştiriyoruz. Has Group olarak % 50 lik bir oranla ihracat potansiyeline sahibiz. Pek çok fuarda Has Group markasını tanıtmak istiyoruz.” dedi. Has Group’un Alman Üreticiler Derneği VDMA ‘ya kabul edilen ilk ve tek Türk üye şirketi olduğunu belirten Küpeli, dünya devlerinin de içinde olduğu bu federasyonda yer alan tek Türk firması olarak çalışmalarını daha büyük bir şevkle sürdüreceklerini söyledi.

HAS GROUP; “BUHARLAMA MAKİNESİ” PATENTİNİ ALDI
Has Group, patentini aldığı buhar makinesinde uygulanan ileri teknoloji ile baskı renklerinin daha canlı ve parlak olmasını sağlıyor. Diğer taraftan üretimin kesintisiz olmasını ve tekrarlanabilirliğine de imkân tanıyor. Söz konusu makine; ısı ve kimyasallara dayanıklı paslanmaz malzemeden üretilmiş. Üretim esnasında ortaya çıkan buhardan dolayı oluşan su damlacıklarının tahliyesi ise ayrıca düşünülmüş. Makinenin kontrolü tamamen PLC sistemleri ile yapılıyor. Çalıştırmaya başlandığı andan itibaren sonraki her aşama, durdurma, çalışma hızı, fikse zamanı, buhar miktarı, ortam sıcaklığı, fan hızları tamamen dokunmatik ekrandan kolayca görülüp, kontrol edilebiliyor. PLC sisteminde hem Türkçe hem İngilizce dil avantajı da bulunuyor. Has Group yetkilileri istenirse bu üretimde alternatif dil tercihinin de yapılabileceğini belirtiyorlar. Tekstilde önemli yer tutan “ Dijital Baskı “ sistemlerine
de uygun üretilen Has Group’un Buharlama Makinasında opsiyonel olarak maksimum 500 mm çapında dijital baskı makinesinden gelen kumaşlar için dok boşaltma ünitesi de bulunuyor. Ayrıca makinenin üzerine yerleştirilmiş acil durdurma butonlarına basarak makinenin gerekli görüldüğü durumlarda durdurulması da sağlanıyor. Has Group yetkilileri patentini aldıkları buharlama makinesinde kullanılan teknolojiye çok önem verdiklerini tüm detayların düşünülerek çalışıldığını söylüyorlar. Bilindiği üzere tekstil üretiminde, günlük hayatımızda gerek giysi ve gerek dekorasyonda kullandığımız kumaşların üzerindeki nemin düzenli ve doğru oranda olmasına çok önem verilmekte. Geçmiş yıllarda kumaşlar aprelenirken, kumaş kurutma işlemlerinden sonra birkaç gün doğal nemini kazanabilmesi için bekletilmekte ve sonrasında buharlama makinesinden geçirilirken kumaşın kendini toplaması sağlanmaktaydı. Bu işlemler artık günümüzde nemlendirme ve buharlama makineleri ile yapılıyor. Bu sayede kumaşın daha dolgun, esnek ve hacimli olması sağlanıyor. Ayrıca kumaşlar belirli bir miktarda buhara doyurulursa ileride herhangi bir işlemde kumaşın çekmesi de engellenmiş oluyor.

#HasGroup #Baskısistemleri #BuharlamaMakineleri #patent

About editor

Check Also

Dilo Hindistan ITME 2022 fuarında sürdürebilirliğe odaklanacak

LinkedinHindistan ITME 2022, tekstil endüstrisi için önemli bir fuardır ve bu nedenle tekstil üretim sektörü ...