Home / Teknik Tekstiller / BASF, yeniliklerini sergiliyor

BASF, yeniliklerini sergiliyor

Linkedin

BASF, 2020’de 22 milyar olarak gerçekleşmesi­ni beklediği FVAÖK (Faiz, vergi ve amortisman öncesi kar) rakamına ulaşmak için inovasyon ve Ar-Ge’nin çok büyük önem taşıdığına ina­nıyor.

adamco3BASF’nin 10 farklı alandaki inovatif çö­zümlerini sergilediği “Biz kimya üretiyoruz dün­ya turu” (We create chemistry world tour); iş ortakları, müşteriler, basın mensupları, STK temsilcileri, çalışanlar ve üniversite öğrencile­rinden oluşan bir topluluğu bir araya getiriyor. İnteraktif sergi, şirket paydaşlarının BASF’nin toplumun günümüzdeki ve gelecekteki ihti­yaçlarını karşılayan kapsamlı ürün portföyünü ve teknolojilerini deneyimlemesine yardımcı olmak üzere tasarlandı. BASF, etkinlik kapsa­mında bitki koruma ürünlerinden elektromo­bilite çözümlerine; modern yalıtım malzeme­lerinden sürdürülebilir beton teknolojilerine kadar 10 farklı inovasyonunu tanıtıyor. AgCe­lence, Consumer Driven Innovation (TüketiciOdaklı İnovasyon), Ecoflex-Ecovio, Elastopa­ve, Emobility (Elektromobilite, Modern Insu­lation (Modern Yalıtım), New Concrete Tech­nology (Yeni Beton Teknolojisi), Pure Balance, smart forvision ve Windy Future (Rüzgarlı Ge­lecek) temalarına sahip 10 ayrı BASF standını ziyaret eden katılımcılar, yetkililerden BASF’nin sunduğu çözümlere ilişkin detaylı bilgi aldı.

RAKAMLARLA BASF’DE AR-GE

BASF, 2011 yılında 1.6 milyar Avro olan Ar-Ge harcamalarını 2012 yılında 1.7 milyar Avro’ya yükseltti. Bu artışın, BASF’nin araştırmalarını global pazarlara ve müşteri sektörlerine daha yakın bir şekilde yeniden yapılandırma hede­fiyle ilgili olduğu belirtiliyor. 2012 yılında paza­ra 250’den fazla yeni ürün çıkartan BASF’nin araştırma ekibi, 2012 yılında yenilikçi gücü­nü yeni bir performans seviyesine çıkarttı. BASF’nin dünyanın dört bir yanındaki şirketleri­nin Ar-Ge departmanlarında çalışan kişi sayısı 2011 yılında 10.000 iken, bu sayı 2012 yılında %3.9’luk bir artışla 10.500’e ulaştı. Bu çalışan­lar aracılığıyla 3.000 farklı proje yürüten BASF, Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki teknolojisini güçlendirerek kimya sektörüne liderlik etmeyi sürdürüyor. Etkinlikle ilgili görüşlerini paylaşan BASF Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Böl­gesi Başkanı ve BASF Türk Kimya Üst Yöneticisi Volker Hammes, “2050 yılında, bu gezegen­de dokuz milyarın üzerinde insan yaşayacak. Bu nüfus artışı çok büyük global zorlukların yanı sıra, özellikle kimya endüstrisi için pek çok fırsatı da beraberinde getirecek. Kimya­ya dayanan yenilikler, global zorlukların ele alınmasında önemli bir rol oynayacak. BASF olarak, Türkiye’nin dört bir yanından davet edilen iş ortaklarımızın, basın mensuplarının ve öğrencilerin yeniliklerimizden bazılarını de­neyimleme fırsatı bulduğu ‘Kimya üretiyoruz’ dünya turuna ev sahipliği yapmaktan mutlu­luk duyuyoruz. Tur, günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan ve kısa bir süre önce piyasaya sunulan 10 BASF çözümünü sergiliyor” dedi. Kimya, yaşam kali­tesini arttıran; doğal kaynakları, çevreyi ve ikli­mi koruyan yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri ile geleceğin zorluklarını aşmada kilit bir rol oynarken, BASF yöneticileri ise inovasyonun uzun vadeli başarının anahtarı olduğunu be­lirtiyor. Entegre bir global kimya şirketi olarak benzersiz bir konuma sahip olan BASF, eko­nomik başarıyı, sosyal sorumluluğu ve çevreyi korumayı bir bütün olarak görüyor.

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...