Home / Teknik Tekstiller / Uzay Çağı Tekstiller

Uzay Çağı Tekstiller

Linkedin
UTIB & BTSO Başkanı İbrahim Burkay
UTIB & BTSO Başkanı İbrahim Burkay

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 6. kez düzenlenen Uluslararası Ar-Ge  Proje Pazarı’nda, 248 farklı teknik tekstil projesi ön plana çıktı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen, Ekonomi Bakanlığı, TİM, BTSO ve BEBKA’nın desteklediği “Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı” 6. kez dünyanın dört bir yanından gelen ve sergilenmeye değer bulunan 248 farklı proje ile Bursa’da kapılarını açtı. Proje pazarında sergilenen teknik ve forksiyonel tekstiller; Taşıt Tekstilleri, Ev Teknik Tekstilleri, İnşaat Tekstilleri, Koruyucu ve Askeri Tekstiller ve Fonksiyonel Giyim Tekstilleri olarak sınıflandırıldı. Açılış töreninde konuşan UTİB ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 6 yıl önce başlattıkları proje pazarı ile tüm sektörlere örnek olduklarının altını çizdi. Katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerin araştırılıp geliştirilmesiyle bir üst lige çıkılabileceğine dikkat çeken Burkay, “Araştırmadan, geliştiremeyiz. Geliştirmeyince de küresel ölçekte rekabet edemeyiz. Proje pazarımız bu vizyonun bir sonucu” dedi. Burkay, Türkiye’nin Ar-Ge’ye ayırdığı kaynağın son 10 yılda düzenli olarak artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bu anlamda gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmayı arzuladıklarını ifade eden Burkay; büyüme, gelişme ve cari açık gibi konularda faktör verimliliğinin önemine dikkat çekti. Teknik ve fonksiyonel tekstillerde ulusal ve uluslararası projeleri yatırımcılarla buluşturmak ve sektöre kazandırmak amacıyla başlattıkları çalışmalarda; 67 ulusal proje ile yola çıktıklarını hatırlatan Burkay,  “Son 5 yılda sergilenen projelerden 81 tanesi ilgi gördü ve yaklaşık 20 milyon liralık maddi destek alarak uygulama için adımları atıldı. Hedefimiz bu rakamları çok daha yukarılara çekebilmek” dedi.

Proje Pazarı’nda bu yıl ilk kez, Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi’ne katılan firmalara ödülleri verildi. Ligde yer alan ve ilk 10’a giren firmaların yanısıra, Kordsa Global firması, sektörel anlamda ilk kez düzenlenen bu ligin şampiyonu oldu ve kupasını aldı. Ayrıca, etkinlik kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasına en fazla katılım sağlayan 9 Eylül Üniversitesi ve Proje Pazarı’na en fazla proje gönderen Süleyman Demirel Üniversitesi de ödüllendirildi.

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...