Home / Teknik Tekstiller / GSE Dispensing’ten IPS Deltası ile artan üretkenlik ve gelişmiş renk uyumu

GSE Dispensing’ten IPS Deltası ile artan üretkenlik ve gelişmiş renk uyumu

Linkedin

Hindistan’ın lider tekstil üreticilerinden Mandhana Industries Ltd, GSE Dispensingten satın aldığı IPS Delta sistemi ile daha kısa termin süreleri, küresel marka sahipleri tarafından talep edilen uygun kalite standartları ve maliyet etkin çözümler sunmaya başladı.

50 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan ve kumaş perakendeciliği yapan Mandhana, Avrupa ve Hindistan pazarına üretim yapan başlıca giysi üreticileri arasında yer alarak, yıllık cirosunu yaklaşık 170 milyon dolara çıkardı. Tasarımdan tüm tekstil akışına kadar her aşamada aktif rol oynayan şirketin modern üretim tesisleri arasında, Tarapur’daki iplik boyama ve dokuma; Peenya Bangalore’daki üç giysi üretim tesisi ve Bombay yakınlarında şablon baskı tesislerinin yanı sıra inovasyon merkezi yer alıyor. Şirket müşterileri için ön sipariş ihtiyaçlarını karşılarken, önemli oranda numune üretimi gerçekleştiriyor. Son teknoloji ve kalite kontrol odaları ile donatılmış Mandhana, Giorgio Armani, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Marks & Spencer, JBC, Quicksilver and Pepe Jeans markalarının da aralarında yer aldığı çok sayıda uluslararası giysi ve perakende markasının taleplerini karşılıyor. Sirket Avrupa’ya küresel giysi standartlarına uygun ürünleri rekabetçi fiyatlarda sunarken, şirketin asıl büyümesi genç bir populasyona sahip ve her geçen gün daha fazla batılı kıyafetler tercih eden ve kumaştan çok giysi halinde ürün tercih eden iç pazardan gelen talepler nedeniyle oluyor. Şirket Bombay yakınlarında yeni bir tesis ve Inovasyon Merkezi açmaya karar verdiğinde, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim direktörü Mr. Purshottam Mandhana ve Proje Başkanı Mr. Arvind Shikarkhane yalın üretim akışını sağlayan ekipman ve işlemlere odaklandı. Daha kısa üretim süreleri ve tam zamanında dağıtım, numune üretimine artan talep göz önüne alınarak, şirket rekabetçi kalabilmek için azaltılmış hazırlık sürelerinin zorunlu olduğuna karar verdi. Ocak 2011’den beri, yeni Tarapur tesisi biri 8 renkli diğeri 12 renkli olan iki 1850 mm’lik döner baskı makinasında günlük 3 ton baskı patı kullanılarak ayda bir milyon metre üretim gerçekleştiriliyor. Tesiste aynı zamanda günlük 150 numuneye kadar üretim gerçekleştirmek için iki kupon baskı makinası bulunuyor.

Şirket için öncelik pat reçeteleri manuel olarak hazırlandığında hazırlık sürelerinin önemli bir kısmını oluşturduğu için renk hazırlama işlemini otomatikleştirmek oldu. Her reçete çok sayıda renkten oluşmaktadır ve her birinin dozajının hassas bir biçimde tartılması gerekmektedir. Üretimden artan pat yeni reçetede kullanılamadığından atılmaktadır. Renk hazırlama tamamen bir deneme yanılma işlemi olup, çok sayıda denemeden sonra mükemmel hale gelir. Bu sırada üretim başlamadan önce önemli oranda giysi ve pat atılmış olur. Bu zaman harcayıcı işlem Mandhana’nin % 100 pamuk, viskon, pamuk ipek, boyalı iplik, Chambery ve denim gibi çok çeşitli kumaşlar kullanması sebebiyle daha da karmaşık hale gelmektedir. Her malzeme için farklı viskozitede yeni bir renk formulasyon reçetesi hazırlanmakta böylece doğru renk derinliği ve tonu elde edilmektedir. Müşteriler esneklik ve ürün çeşitliliği istediğinden, üretim miktarları aşağı düşmüştür. Örneğin, aynı hattaki ürünlerin tasarımında sınırlı versiyonlar, renk aralıkları ve küçük değişimler bulunmaktadır.

Bu talepleri karşılamak için, 20000 metrelik kumaş üretiminde, 4 renk değişimi yapılması normaldir. Mr Purshottam Mandhana “Hedefimiz manuel hataları elimine etmek, arızaları azaltmak, boya envanterini kontrol etmek ve kendi reçete veritabanımızı oluşturmaktı” demekte. Şirket sahipleri GSE Dispensing’ten 32 temel renkli IPS delta GSE Textile Management Software (TMS) GSE Tekstil yönetim yazılımı ve Renk Fiziği Yazılımını satın almışlardır. Tarapur tesisindeki 4 baskı makinasındaki renk ihtiyaçlarını karşılamak için delta 15 tonluk pat için karışımlar üretmektedir. IPS delta, saatte 15 kova ve 0,1 g (0.0002 pound) dağıtımı hassasiyette gerçekleştirebilen 4 bileşenli kompakt bir tam otomatik sıvı boya dağıtıcısıdır. Gelişmiş yönetim yazılımıyla, talebe bağlı renk hazırlama gerçekleştirmekte böylece manuel karışımlarda her biri yarım saat süren renk hazırlığını aynı sürede 4 katına çıkarmış, reçetelerin TMS veritabanında saklanmasını sağlamış ve böylece işçi ihtiyacını önemli oranda azaltmıştır. Mandhana IPS deltayı numune kolu ile donatmıştır. Bu özellik, her tasarımın daha hızlı gerçekleşmesini sağlamış, gerekli miktarlarda patın doğru bir şekilde sevk edilmesini sağladığından atık miktarını minimuma düşürmüştür. Ayrıca giysinin seçilmesi halinde, renk formülüne GSE’nin veri tabanından hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün olmaktadır. İşlem patın, bağlayıcı, kalınlaştırıcı ve suyun daha iyi kullanımını sağlarken, tüketilen miktarları kayıt etmekte ve anında maliyet verilerinin elde edilmesini sağlamakta.

Proje Başkanı Mr Arvind Shikarkhane Mandhana tesislerinde hangi ekipmana yatırım araştırması yapılmasından sorumludur. Yeni pat Dispenserinin performansının değerlendirilmesinde görev almıştır. “GSE Dispensing ekipmanı üretkenliği büyük ölçüde arttırdı. Renklerin filtrasyonu otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor, klorantların oluşumundaki topaklanma problemini elimine edilebiliyor, böylece doğrudan karışım yapılabiliyor Renk üretiminde daha büyük bir esneklik elde edilebiliyor. Makinada patın bitmesi gibi herhangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığında 100 kg’lik reçete sadece 4 dakikada hazırlanabiliyor, talep halinde ekstra ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Manuel karıştırmada sonuçlar tahmin edilemediğinden renk uyumluluğu sağlamada zorlanıyorduk, bu sebeple pat önemli oranda heba oluyordu. Artık GSE’nin yazılımıyla hızlı ve hassas renk hazırlama için veritabanından faydalanabiliyoruz bu da tekrarlı işlerde düzgünlüğü garanti etmememizi sağlıyor. Müşteriler çalışma şeklimiz ve kalitemizden memnunlar, zira onlara uygunluk sunuyor ve kısa termin süreleri vaat ediyoruz” diyen Mandhana şöyle devam ediyor. “Bu gelişmeler aynı zamanda yeni işler kazanmamızı ve Tarapur tesisimizi genişletmemizi sağladı. Stratejimiz, yeni bir GSE sistemi satın almak ve böylece kumaş baskıda üretkenliğimizi iki katına çıkararak ayda 2 milyon metreye ve günlük 7 ton pata ulaşmak.” GSE Dispensing Bölge Satış Müdürü Frank Timmen ise “ Mandhana Industries büyüyen Hint pazarında yenilikçi şirketlere önemli bir örnek. Küresel standartları yakalamak için yalın pat yönetimi ile yüksek kalite baskı teknolojisini bir araya getiriyor. Bu strateji baskı makinaları için optimum çıktı sağlarken, maliyet kontrolü ile hassas kaliteyi bir arada mümkün hale getiriyor ve iş akışında atık miktarını düşürüyor” şeklinde konuştu.

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...