Home / Teknik Tekstiller / Şener Makine ITMA 2015 ’de müşterileriyle buluşacak

Şener Makine ITMA 2015 ’de müşterileriyle buluşacak

Linkedin

makine-senerŞener Tekstil Makina, 1989 yılında rahmetli Mustafa Şener tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nde okurken tekstil makinalarına merak salmış ve bir tekstil şirketinde teknik müdür olarak görev aldığı esnada çalıştığı firmanın Avrupa’dan getirdiği makinaları görüp, “bunlar bizim ülkemizde de üretilmeli” düşüncesiyle Şener Tekstil Makinayı kurmuştur. B irçok tekstil boya terbiye makinasının Türkiye’ de ilk defa üretilmesini sağlayarak, tekstil ve tekstil makinaları sektörüne önemli katkılarından dolayı kendisini rahmetle anıyoruz.  Firmanın faaliyetleri hakkında bilgi veren Şener Makine Sahibi Feyza Şener, “Firmamız kurulumundan bu yana tekstil boya terbiye sektörüne Kontinü Kasar ve Açık En Yıkama, Soğuk Kasar – Haşıl Sökme, İndigo Boya, Jigger Boya, Silindir Kurutma, Sanfor, Transfer Baskı ve Kaplama Makinaları gibi yaş ve kuru terbiye makinaları üretmektedir.Bunların yanı sıra, son yıllarda çevre bilincinin güçlenip, maliyetlerin rekabet koşullarını zorlaması; tekstil işletmelerinde kaynakların verimli kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu  bilinçle şirketimiz, üretmekte olduğu Kostik Geri Kazanım Projeleri ile tekstil işletmelerine fayda  sağlamaktadır. Faaliyette olan birçok Kostik Geri Kazanım Tesisimizle, hem çevre koruma sorumluluğunu yerine getirmiş olmaktan hem de müşterilerimizin karlılıklarını arttırmaktan son derece memnunuz. Bu fuarda da Kostik Geri Kazanım tesisimizi sergilemekteyiz. Tesisimizin çalışma prensibi; merserize işleminde kanala atılan zayıf kostik çözeltisinin evaporasyon yöntemi ile buharlaştırılarak  konsantrasyonunun yükseltilip yeniden merserize işleminde kullanılmasını sağlamaktır. Çok kademeli tesisler firmalarda işletme ekonomisi sağladığından Kostik Geri Kazanım Tesisimizi çok kademeli olarak üretiyoruz. Tesisimizin buharlaştırma oranı son derece yüksektir. Bu da önemli işletme maliyeti olan buhar tüketiminin minimum seviye de olduğunu göstermektedir.Ayrıca tesisimiz de kondenserden çıkan destilatın pH kontrolü yapıldıktan sonra işletmelerde isteğe bağlı merserize veya kasar makinalarında proses suyu olarak kullanılması ve ısıtılmış olarak çıkan soğutma suyunun da,yıkama proseslerinde veya ihtiyaç duyulan diğer yerlerde kullanılıyor olması ile ısı ekonomisi sağlanmaktadır. Kostik Geri Kazanım Tesisimiz ile merserize işlemi sıfır atıkla gerçekleştirilmiş olunur”dedi.

ITMA’DA YENİ İŞ İMKANLARI
ITMA fuarlarının önemine değinen Şener, “ITMA’ya katılmadaki amacımız, uluslararası ortamlarda yer alarak dünya çapında satış kanalları oluşturmaktır. Ayrıca böylesine büyük bir organizasyonda müşterilerimiz, rakiplerimiz ve diğer makina üreticileriyle bir araya gelme fırsatını yakalayacak olmamız bizi son derece heyecanlandırmaktadır.Sektörün ihtiyaçlarından,sektördeki teknolojik gelişmelerden ve başkalarının ne yaptığından haberdar olup,fikir alışverişinde bulunmak karşılıklı fayda sağlayacak farklı iş fırsatlarını doğuracaktır. Bu anlamda da ITMA bizim için önemli” ifadesini kullandı.

TÜRK TEKSTİL SANAYİNDEKİ GELİŞMELER
Türk tekstil makine sanayinin Türkiye ekonomisine katkısı ve sektörün gelişimine de değinen Feyza Şener şunları söyledi. “Tekstil sektörünün tek başına dahi Türkiye ekonomisi içinde önemli bir paya sahip olması ve sektörün belli bir noktaya gelmesi, ülkemizde tekstil makinaları sektörünün gelişimini de beraberinde getirmiştir. Bugün artık birçok tekstil makinası ülkemizde üretilmekte olup, bunun için gerekli olan bilgi birikimi, tecrübe,  malzeme,ekipman ve insan gücüne sahibiz. Ancak makina imalatçıları olarak sadece yaptığımız işle kalmayıp, hali hazırda üretmekte olduğumuz makinaların daha etkin ve efektif çalıştırılmasına yönelik katma değer sağlayacak  özelliklerin makinalarımıza kazandırılması nihai kullanıcılarla bir araya gelip araştırma geliştirme  faaliyetlerine teşvik edici şartların oluşturulması ile mümkündür. Araştırma geliştirme faaliyetleri sonucunda yenilikçi makinaların üretilmesi sektörün gelişimi açısından son derece önemlidir. Tüm dünyada enerji kaynakları kullanımı ve çevre koruması son derece önem kazanmakta olup tekstil gibi çevreyi kirletici önemli atıkları olan ve enerji kaynaklarını hızla tüketen bir sektörde bundan sonrası için bu kaynakların verimli kullanımını veya geri dönüşümünü sağlayan daha teknolojik ve yenilikçi makinalar önem kazanacaktır.”

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...