Home / Güncel / Kral’dan kot görünümlü örme kumaş

Kral’dan kot görünümlü örme kumaş

Linkedin

Manisa’da örme kumaşlara reaktif boyama yapan Kral Tekstil ve Örme Sanayi, yeni geliştirdiği ‘Örme Kumaş Açık En Indigo Boyama Makinası’ ile sektörde önemli bir yeniliğe imza atıyor. Sadece denimde kullanılan indigo boya çeşidini yeni geliştirdikleri makina ile örme kumaşa uygulayan firma, kot görünümlü ürünler elde etti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 bin metrekare açık, 18 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerini sürdüren firma, bir yıllık Ar-Ge sürecinin ardından makinanın patentini de geçtiğimiz günlerde aldı. Kral Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kıraloğlu, sadece denimde kullanılan indigo boya çeşidini, patentini aldıkları ‘Örme Kumaş Indigo Boyama Makinası’ ile örme kumaşa uyguladıklarını belirtti. Kıraloğlu, kot kumaşına uygulanan eskitme, ağartma, taşlanma gibi her işlemin örme kumaşa da uygulandığını dile getirdi. Bitki kökenli kot boyası olan İndigo’nun örgü kumaşlarda kullanılmadığını, yeni ürettikleri makina ile bunu gerçekleştirdiklerini anlatan Kıraloğlu, “Şirketimizde reaktif boyama işlemleri yapıyorduk, daha sonra ‘Örme Kumaş Açık En Indigo Boyama Makinası’nı geliştirdik. Ar-Ge süreci ile tamamlamamız yaklaşık bir yıl sürdü. Bu makina ile örme kumaşta kot görünümü sağlıyoruz. Tişort, sweatshirt gibi örme ürünler ve hatta havlu, bornoz gibi çok sayıda ürün elde ediliyor. Ayrıca aynı makine ile dokuma kumaş, triko, ev tekstili gibi ürünleri de kot havasında yapabilmemiz mümkün. Ürünün satışına ilişkin olarak bağlantılarımız sürüyor” şeklinde konuştu. Indigo’nun dünya için yenilikçi bir sistem olduğuna işaret eden Kıraloğlu, “Hedefimiz, bu işi daha çok geliştirmek ve bir numara haline gelmek. Bu zor bir boyama şekli ancak riski alıyoruz. Dikkatli çalışmak gerekiyor. Boya kimyasallarının limitlerini iyi uygulamak gerekiyor. Ancak avantajlı bir ürün, bunu mal sattığımız müşteriler de söylüyor” dedi.

Örme Kumaş Indigo Boyama Makinası ve Indigo tesisi için yatırım miktarlarının 3 milyon doları bulduğunu ifade eden Kıraloğlu, 2003 yılında bu yana tesislere yaptıkları yatırım miktarının ise 13 milyon Euro olduğunu belirtti. Kıraloğlu, örme kumaşa indigo boyama yapan Türkiye’nin tek firması olduklarını belirterek, indigo boyamanın dışında, tekstil(reaktif) boyama yaptıklarını, dijital baskı yatırımlarının olduğunu, 3-4 ay içinde faaliyete geçireceklerini, indantren(ısıya dayanıklı) boyama yapmayı düşündüklerini söyledi.

About editor

Check Also

Kardem Tekstil moda devleri için Mimaki TS55-1800 ile üretim yapıyor

LinkedinDünyaca ünlü markalara konfeksiyon üretimi yapan Kardem Tekstil, dijital baskı avantajlarına Mimaki’nin fiyat/performans odaklı TS55-1800 ...