Home / Güncel / İstikrarlı ortaklık

İstikrarlı ortaklık

Linkedin

Alman tekstil makinaları sanayi ve Türk tekstil endüstrisi karşılıklı güvene dayanan ve onlarca yıldır süregelen yakın ilişkisinden gurur duyar.

Bugün Türkiye, Avrupa’daki en büyük tekstil çalışanına sahip olup her zamankinden daha küresel hale gelen tekstil endüstrisinde önemli bir rol oynamaktadır. 2008-2010 yılları arası yeniden yapılanma ile geçen zor yılların ardından Türk tekstil sektörü, dünya pazarına hızlı bir giriş yaptı. Özellikle Alman tekstil makinaları endüstrisi, Türklerin ürün kalitesini daha da arttırmak, daha hızlı ve daha sürdürülebilir iş süreçlerine odaklanmasından faydalanıyor. Bu durum, Alman ihracat rakamlarından da açıkça ortaya çıkıyor. 2011 yılında 300 milyon Euro değerinde tekstil makinası ve aksesuarlarının Türkiye’ye sevkiyatı yapıldı. 2012 yılında, tekstil makinaları sektörü daha küresel bir yapıya sahip oldu. Pek çok ülkeye yapılan ihracat miktarı düşerken, 2012’nin Ocak-Mayıs yılları arasında % 20 artarak 125 milyon Euro’ya ulaştı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAR GETİRİYOR

Bugün Türk tekstil üreticileri de Alman makina üreticileri gibi sürdürülebilirlik konusuna büyük ilgi gösteriyor. Bir taraftan, perakendeciler, markalar, müşteriler ve hükümetlerin talepleri karşılanmaya calışılırken diğer taraftan sürdürülebilirliğin olumlu bir ekonomik yanının olduğu gözleniyor. Hızlı tüketim ve enerji için değişken fiyatlar, tekstil üreticilerine endişe veriyor. Her geçen gün daha fazla tekstil üreticisi sürdürülebilirlik ve verimlilik için malzeme akışı ve üretim süreçlerini optimize etmeye çalışıyor. Alman tekstil makinaları üreticileri önemli malzeme, enerji ve su tasarrufu sağlayan hızlı teknolojiler geliştirdi. Bu çözümler ile “Made in Germany” tüm tekstil zincirini kapsayarak, tekstil sirketlerine üretimlerini sürdürülebilir ve rekabetçi hale getirmesine yardımcı oluyor.

SONRAKİ DURAK İSTANBUL VE GAZİANTEP

VDMA tekstil Makinalari Birligi üye şirketleri Türkiye ile olan iliskilerini daha da derinleştirmeyi düşünüyor: VDMA olayı “Alman teknolojisi Türk tekstili ile buluşuyor- B2B Bir Araya Gelme Konferansı” 12-13 Kasım’da İstanbul’da ve 15- 16 Kasım 2012’de Gaziantep’te gerçekleştirilecek. 25 tanınmış Alman şirketinden konuşmacılar eğirme, örme, çözgülü örme, dokuma, nonwoven, bitim ve boyama makinaları ile ilgili kullanıcı odaklı teknolojileri sunacak. Dahası enerji ve malzeme etkinliği, tekstil test ve muayene, sertifikasyon ve etiketleme gibi önemli konular da programı zenginleştirecek. Her iki lokasyonda konferansın ilk gününde, uzmanlar tekstil makinaları ve bileşenlerine odaklanırken, ikinci gün teknik tekstiller ve nonwovenların üretimi ve hazır giyim ve ev tekstili konuları başlıca alanlar arasında yer alacak.

About editor

Check Also

Kardem Tekstil moda devleri için Mimaki TS55-1800 ile üretim yapıyor

LinkedinDünyaca ünlü markalara konfeksiyon üretimi yapan Kardem Tekstil, dijital baskı avantajlarına Mimaki’nin fiyat/performans odaklı TS55-1800 ...