Home / Güncel / 2014 yılında Avrupa’da dokunmamış kumaş üretimi % 4.7 arttı

2014 yılında Avrupa’da dokunmamış kumaş üretimi % 4.7 arttı

Linkedin

12Uluslararası Dokunmamış Kumaşlar ve Bağlantılı Endüstriler Birliği EDANA, Avrupa’daki dokunmamış kumaş endüstrisi hakkında kapsamlı bir tablo sunan, 2014 yılı istatistiklerini bugün yayımladı.

Bu bilgi endüstriye her zamankinden önce ulaştı ve Avrupa’daki endüstrinin gücünün ve dayanıklılığın göstergesini sergiler.  EDANA tarafından toplanan ve derlenen rakamlara göre 2014 yılında Avrupa’daki üretim%4.7 arttı ve 2.165.000 tona ulaştı. 2012 ve 2013 yıllarındaki az artışlara rağmen 2009 yılından bu yana büyüme %5.3’e ulaştı. Tabi ki de trend değişimleri farklı Avrupa ülkelerinde ve dokunmamış kumaşların farklıüretim çeşitleri arasında gözlemlenebilir.

İĞNELEME VE SU İLE BAĞLAMA 2014’DE EN BÜYÜK ARTIŞI GÖSTERDİ

EDANA’nın Pazar Analizi ve Ekonomik Durum yöneticisi Jacques Prigneaux,  “Spunmelt dokunmamış kumaşlar %3.3 ile 2011 yılında en büyük büyümeyi kaydetti. Ancak, takip eden iki yılda sadece %3 artış gösterirken kuru serim, yaş serim ve hava serim teknolojileri dahil elyaf bazlı materyallerinüretiminde %5.9 artış görüldü. Ton bazında en büyük artış %9.3 ve %9.1 olmak üzere kuru serim üretimle yapılan su ile bağlama ve iğneleme yöntemlerinde görüldü” dedi.

Dokunmamış kumaşların ana kullanım alanı olan hijyen pazarı 2013’deki %1.8’lik büyümesinden sonra 2014 yılında %6.1 büyüme gösterdi. Bu artışın sebebi, kendini tutamayan bu pazarda görülen gelişmelerdir. Dokunmamış kumaşlar için en önemli büyüme alanları kişisel bakım bezleri (%12.1), yer kaplama (%12.3), inşaat mühendisliği (%11.9), otomobil içi kullanım (%13.1) dır ve elektronik ile yeme içme sektöründe kullanımınında ayrıca altıçizilmelidir. Tek büyük düşüş kumaş ve çarşaflarda gözlendi. Ancak bu rakamlar yüzey alanı rakamları sayesinde spesifik gramaj hesaplamaların dikkate alınmadı. Jacques Prigneaux, ” Katılımcışirketlere her sene daha erken veri yollama konusunda çaba gösterdikleri için teşekkür etmek istiyoruz. Erken teslim daha iyi veri kalitesiyle birleştiğinde bu istatistikler daha çok önem kazanmaktadır ve tedarik zinciri boyunca üye şirketlere bir araç vermektedir” diyerek ekledi.

About editor

Check Also

Kardem Tekstil moda devleri için Mimaki TS55-1800 ile üretim yapıyor

LinkedinDünyaca ünlü markalara konfeksiyon üretimi yapan Kardem Tekstil, dijital baskı avantajlarına Mimaki’nin fiyat/performans odaklı TS55-1800 ...