Home / Genel / Dilo’nun ITMA 2019 yenilikleri

Dilo’nun ITMA 2019 yenilikleri

Linkedin

DiloGroup, ITMA Barcelona’da 1.150 m2’lik bir stand alanında tamamen işlevsel bir iğneleme hattı sundu. Dilo Group CEO’su Johann Phillip Dilo “Bu şekilde, Avrupa ITMA fuarının, modern yeni gelişmeler ve makineler açısından önemini vurgulamak istiyoruz. Ayrıca, yıllık üretim ağırlığına göre, elyaf lifleri için en önemli web şekillendirme ve konsolidasyon işlemi olan iğne keçe teknolojisinin bir bütün olarak öneminin bir göstergesidir,” dedi.

Lider bir şirketler grubu olan Dilo, bu teknolojinin dünyadaki nonwoven üretiminde aldığı merkezi konumu vurguladı. İğneli ürünler; döşeme kaplamaları, otomotiv iç kaplamaları, teknik iğne keçeleri, filtrasyon ortamları, jeotekstiller, şilte, yatak ve döşeme, ıslak mendil ve kâğıt makinesi keçeleri gibi birçok uygulamada yer alabilir. Her türlü elyaf malzemesi kısa veya uzun kesikli, 1 ile birkaç yüz arasında incelik ve 30 g ile birkaç kg / m2 arasında bir alanda işlenebilir. Bu geniş parametre yelpazesi, iğne keçe teknolojisinin bir dizi ürün çeşitliğini ve benzersiz özelliğini ortaya koyar. Araştırma ve geliştirmeye yapılan büyük yatırımlarla DiloGroup, üretim kapasitesindeki artış, kalite özelliklerinin iyileştirilmesi ve üretim sürecindeki verimliliğe bağlı olarak yeni uygulamaların kullanılmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Dilo Barselona’daki ITMA’da, mevcut iyi bilinen teknik bileşenlerin yanı sıra daha da geliştirmeye odaklandı. ITMA’dan sonra bu makineler denemeler ve gösteriler için Tekstil Araştırma Merkezlerimizde mevcut olacak.

I4.0 MODÜLLERİYLE VERİMLİ ELYAF HAZIRLAMA

Balya açıcı (hızlı elyaf değişimi), açma tarağı ve fiber dozajlama etkinliklerini artırmak için daha ileri gelişmeler ve modifikasyonlarla elyaf hazırlama.

İNCE AÇIŞ AŞAMALI EVRENSEL TARAK BESLEME SİSTEMİ “UniFeed”

 UniFeed titreşimli akış prensibi, çapraz ve boyuna doğrultuda hassas bir lif dağılımı için parçalardan oluşur ve ince açma aşaması dahil olmak üzere genişlik ve yükseklik için düşük alan gerektirir. Tarağın önündeki ağ keçesinin çapraz konumu, çapraz ağın uzunlamasına profilindeki kenarların tam olarak eşleşmesini sağlar. Çift transferli ve çift geçmeli rulolu VQC tarakla birlikte bu parçalar Dilo’nun Tekstil Araştırma Merkezi’nde incelenebilir.

HASSAS SERME TEKNOLOJİLİ YÜKSEK HIZLI ÇAPRAZ SARICI

Tarağı yüksek hızlı ve hassasiyetli çapraz sarım tasarımının mükemmel örneği olan yenilenmiş çapraz sarıcı HyperLayer “NT” takip eder. 190 m / dk’ya kadar ulaşan yüksek hızlarda ve yaklaşık 4 m’lik bir serme genişliğinde bile serme işlemlerindeki hassasiyeti, bu olağanüstü makineyi, hidro- bağlama hatlarında kullanım için çok uygun hale getirir. Şu anda, hız ve hassasiyet açısından ve aynı zamanda viskon elyafları bu değerleri elde edebilen mevcut kıyaslanabilecek bir çapraz serme teknolojisi yoktur. Dilo Crosslapper HyperLayer HLSC 30/40, fuardan sonra Egelsbach’taki yeni Messrs. Trützschler Tekstil Araştırma Merkezi’ndeki hidro-bağlama hattında denemeler için kurulacak ve hazır olacaktır.

 DENGELEME BANDI FC-II

Yüksek hızlı bir çarpraz sarıcının, iğneleme hattının besleme sistemi ile sarıcının çapraz bandı arasındaki hız farklarını dengelemek için banda ihtiyacı vardır. Bu yüksek frekanslı başlatma-durdurma ayarı Dilo tarafından yeni geliştirilen “FC-II apron” ile ayarlanabilmektedir.

YENİ TÜLBENT OLUŞTURMA TEKNOLOJİSİ-GERÇEK YENİLİK

Aerodinamik tülbent oluşturma ilkesine göre çalışan bir dizi bireysel tülbent oluşturma birimi, elyaf yığınlarının 3 boyutlu topoloji ile bir taban tülbendine nasıl yerleştirilebileceğini göstermektedir ki esneme ve gerilim yoğunluğunun görülebileceği otomotiv gibi teknik parçaların bulunduğu yerlere doğru miktarda elyaf yerleştirilir. Böylece, kalıplama işlemini izleyen ince alanlar önlenebilir ve kuvvet aktarma alanındaki esneme yoğunluğu dengelenebilir. Dilo tarafından geliştirilen bu yenilik, Chemnitz Üniversitesi, STFI (Sächsisches Textilforschungs Institut e.V.) ile VW ve Sachsenleinen’in dahil olduğu şirketler tarafından gerçekleştirilen araştırma projesi optiformTex dahilinde gerçekleştirilmiştir.Ayrıca, bu 3D-Lofter teknolojisi özellikle çapraz serici veya aerodinamik tülbent oluşturma ünitesi olmadan “doğrudan taraklamada” tarağa girişten önce ağ keçelerdeki ince alanları doldurmak için “ters” olarak da kullanılabilir. Ağ keçesindeki bu gelişme, taraktan veya aerodinamik dokusuz kumaş oluşturma makinesinden çıkan tülbentte daha üniform bir elyaf dağılımını sağlar. Teorik düşüncelere göre üniformluğu yaklaşık %40 arttırmak mümkündür. Çalışma, Eberbach’ta bulunan DiloGroup’un genişlemiş Tekstil Araştırma Merkezi’nde “IsoFeed” adı altında devam etmektedir. Bu 3D-Lofter teknolojisinin bir başka muhtemel uygulaması, yatak ve yatak endüstrisinde, giyim ve ayakkabı üretiminde, zemin kaplamalarının genişletilmiş renk tasarım uygulamalarında kullanılabilir. Bu yenilik, “ek tekstil üretimi” ile geniş bir tülbent oluşturma potansiyeli ortaya koymaktadır.

 HYPERPUNCH

Hasar verici çektirmeleri azaltmak ve akış hızını artırmak için kinematik iğne tabla hareketinin yeni ve daha basit bir şekilde gerçekleşmesi, şu anda mevcut olan ayrıntılı Hyperpunch teknolojisinin evrensel kullanım için daha cazip hale getirmiştir.

DEVRİMSEL İĞNE DESEN KALIPLARI

 Hyperpunch’ın yeni iğne desen kalıbı “6000X” ile birlikte kullanılması, ön iğnelemede daha düzgün bir dikiş dağılımı sağlar. Komple bir iğne keçeleme hattında, bu geliştirilmiş tülbent eşitliği etkisi önemli ölçüde geliştirilmiş bir dikiş dağılımı eşitliği için bir zirve olarak kabul edilebilecek olan yeni “8000X” iğne deseni kullanılarak daha da geliştirilebilir. Özellikle otomotiv iç mekanlarında dekoratif malzeme olarak kullanılan düz iğne keçeleri üretilirken bu büyük avantaj ortaya çıkacaktır. DI-LOOM HαV Hyperpunch iğne tezgâhı, Dilo Tekstil Araştırma Merkezi’nde gösterime sunulmuştur.

DILOLİNE 4.0 – HERŞEYİN İNTERNETİ

DiloGroup, nonwoven üretiminde gelecekteki potansiyel otomasyon derecesini göstermek için ITMA 2019’da birkaç geliştirme modülü teşhir etti. I4.0 modülleri çalışmayı kolaylaştırmak ve üretimde, operasyon kontrolünde, kalite ve bakımda veri şeffaflığını artırmak içindir. DILO tarafından sunulan Endüstri 4.0 çözümleri “Bale Timer”, tam otomatik başlangıç yardımı için “Smart Start” veya enerji tasarrufu için “DI-LOWATT”, uygulama ve veri bulutu “MindSphere” aracılığıyla seçilebilecek Siemens tabanlı çözümler ile desteklenmektedir.

About Ali Erdem

Check Also

IoTs in a modern heated godet 

LinkedinRetech to present innovations to achieve sustainable heated godets at ITMA 2023 In addition to ...