Home / Teknik Tekstiller / Filtrelik Non-Woven Yüzeyler Yapımda Yeni Nesil

Filtrelik Non-Woven Yüzeyler Yapımda Yeni Nesil

Linkedin

Filtreler pek çok alanda sürekli olarak önem kazanan ürünlerdir.Mekanik ayırma işlemlerini vazgeçilmez bileşenleri olan filtreler 19 ve 20. Yüzyıllarda çok önemli roller oynamıştır.

Bu sure içinde filter yapılarında da önemli gelişmeler görülmüştür. Malzemelerde ki yenilikler yanında analitikte artan çözülmeler filter ortamlarında yenilikl ve çeşitliliğe neden olan ögeler arasındadır. Günümüzde hemen herkes kalite ve sağlık hususlarında ki hakları konusunda oldukça Bilgili ve bilinçlidir. Dolayısıyla gıda sanayinde kullanılan filterlerin havalandırma amaçlı sistemlerde kullanılanlar kadar hijyenik olması önem arzetmektedir. Artık, istenmeyen ve kirlilik oluşturan partikiüllerin boyutları ne olursa olsun ortamdan uzaklaştırılması bir problem olarak görünmemektedir. Bu noktada filter malzemesi kadar filter imalat yöntemlerinin de getirdiği kazanımlar bulunmaktadır.

LAZER İLE KESİLMİŞ NON-WOVEN YÜZEYLER

Lazer ile kesim (temaslı-temassız) mümkündür. Büyük miktarlarda, nispeten ucuz non-woven filter malzemeleri teknik tekstil olarak değerlendirilmekte ve bıçak veya kesme sistemleriyle şekillendirilebilmektedir. Bununla birlikte, filter prosesleri değişen operasyonel işlemlere dahil edildiğinde küçük vey orta ölçekli miktarlar biranda gerekli olmaktadır ve işte burada, esnekliğin önem kazandığı yerde üretim hızla sınırlarına ulaşmaktadır. Bugün, tek bir filter kumaşı dahi makina ile bir kaç dakika içinde otomatik olarak imal edilebilmektedir. Odakli lazer ışını katlı non-woven filter yüzeyleri, yüzksek hassasiyet ile kesebilir ve bunu hazırlık ölçümlerine ihtiyaç duyulmadan yapabilir. Lazer kesim basit ve temizdir. Cihaz tasarımına, değişimine gerek yoktur, aşınma burada artık bir sorun değildir. Ayrıca malzemenin kesim öncesi tutturulması da gerekmez.

Eurolaser sistemler kısa teslim süreleri yanında düşük miktar ve boyutlarda (3,200 x 3,000 mm ‘ye kadar)dahi verimli kesim süreci sunar. Seri üretim sürecini karlşı hale getirmek içinse “konveyör üretim sistemleri” seçeneği sunulmaktadır. Karmaşık sistem teknolojisi sayesinde; malzeme taşıma, tanımlama, konumlandırma ve kesme çoğu kısımda otomatik olarak gerçekleştirilir. Hafiften ağıra farklı gramajlarda malzeme lazere doğru taşınabilir. CO2 laser ışını işlenecek malzeme üzerine odaklanır ve yüzeye 2/100 mm2 noktada 100 – 400 watt güçte gönderilir. Bu kadar yoğun enerji karşısında pekçok malzeme saniyenin dörtte biri gibi sürede sublime olur. Bir proses gazı-ki çoğunlukla basit, 2-3 bar değerinde sıkıştırılmış havadır- kesme işlemini çabuklaştırmak ve Temiz kesim kenarları elde etmek üzere işleme dahil edilir. Kesme emisyonları duman formunda olup, tamamen uzaklaştırılır, filter edilir ve dışarı atılır. İşlenen malzemede çapak, iplik vs. Kalmaz. Lazer ile işlem gören ürün bir sonraki işleme (ara işlem ihtiyacı olmadan) hazırdır.

Non-woven filtre sanayi lazer teknolojisine yatırım yapmaktadır. Günümüzde kapsamlı bir sistem teknolojisi mevcuttur ve oldukça düşük yatırım maliyetlerinde sunulmaktadır. Eurolaser, kendi laboratuarlarında teknolojinin kullanımına ilişkin detayları paylaşmaktadır. Yeni keşiflerin ve beklemekte olan yeni nesil non-woven ürün işleme sistemlerinin verimliliği arttıracağı beklenmektedir. O güne kadar bir deneme ürünü siparişi ile farkı görebilirsiniz.

About img

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...