Home / Teknik Tekstiller / Sanitized AG’ye İsviçre Teknoloji Ödülü

Sanitized AG’ye İsviçre Teknoloji Ödülü

Linkedin

aquaTekstil ve polimerlerin uzun süreli hijyenik korunumu konusunda uzman olan SANITIZED AG, yeni Sanitized® Pluma teknolojisi ile “Sürdürülebilirlik lideri” kategorisinde SWISS TEKNOLOJI ÖDÜLÜNE (İsviçre Teknoloji Ödülüne)  layık görüldü.

Dünya üzerinde bir ilk olan tekstil ürünlerine yapışmaz hijyenik terbiye işlemi koku üreten bakterileri engellemek için medikal mühendislik mekanizmalarından faydalanıyor. SANITIZED AG şimdiye kadar kalıcı hijyenik fonksiyonlar alanında ve tekstil ve polimerler materyallerin korunumu konusunda çığır açan başarılar elde etti. Şirket inovasyon kapasitesini yeni Sanitized Pluma ürünü ile bir kez daha kanıtlama imkanı buldu. SANITIZED AG’nin Araştırma Geliştirme Departmanında görevli ekip daha ilk aşamada bakteri oluşumunu engellemekte olup, böylece hastaların enfeksiyon riskini düşürmektedir. Empa ve Malzeme Bilimleri ve Teknolojileri İsveç Federal Laboratuarlarından araştırmacılarla birlikte, SANITIZED AG, medikal teknolojiden yararlanarak elde ettiği mekanizmayı tekstillerin hijyenik terbiyesine adapte etmeyi başardı. Araştırma projesi sonunda Sanitized Pluma teknolojisi geliştirildi. Sanitized Pluma teknolojisi lif üzerinde bakteri oluşumunu engelleyerek istenmeyen kokuların oluşumunun önüne geçiyor. Daha önce uygulanan teknolojilerle karşılaştırıldığında bu teknoloji tekstil yüzeylerinin üzerinde bakteri kolonilerinin oluşumunu da engelliyor.

Sanitized Pluma teknolojisi temelde tekstil yüzeyi üzerinde sulu çözelti oluşturan bir polimer filmden yararlanıyor. Polimer, kaplama ile tekstil yüzeyi üzerinde mikroskobik düzeyde ince bir su filmi oluşturuyor. Elde edilen film bakteriyel kolonileşmeye karşı bir bariyer olarak faaliyet gösteriyor. Film üzerinde bakterilerin yerleşmesi düşük sıcaklıkta yıkama ile bile engellenebiliyor. Bu da hem enerji, hem de su tüketiminden tasarruf sağlayarak; tekstillerin ömürlerini uzatıyor. Inovasyon Yöneticisi Dr. Heinz Katzenmeier konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Sanitized Pluma ile tekstil terbiyesinde yeni bir mihenk taşı oluşturmak için verdiğimiz çabalarda başarıya ulaştık. Sanitized Pluma güvenilirdir, cilt tarafından iyi bir şekilde tolere edilebilir ve bitim uygulanmış tekstillere uygulanması ve aplikasyonu çevreye duyarlıdır. Sanitized Pluma tekstil alanında tazelik ve hijyene olan artan talebe doğru cevaptır.”

Sanitized® Pluma teknolojisi, tekstillerin hijyenik terbiyesi alanında dünya çapında bir ilk olup; koku üreten bakterileri önlemek için medikal mühendisliğin kullandığı araçlardan yararlanmaktadır.

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...