Home / Genel / Asteks ‘401-SF&M Manşon Rektefiye Makinesi’ ile verimliliği yeni bir sınıra taşıyor

Asteks ‘401-SF&M Manşon Rektefiye Makinesi’ ile verimliliği yeni bir sınıra taşıyor

Linkedin

Asteks’in yeni geliştirdiği 401-SF&M rektefiye makinesi bir ünitesinde iplik ve fitil makine manşonlarının taşlama işlemini yaparken, diğer bağımsız ünitesinde cer ve penye makine manşonlarının taşlamasını gerçekleştiriyor. Rektefiye verimliliğinde büyük bir gelişmeyi temsil eden 401-SF&M rekabetçi fiyatıyla da cazip bir seçenek oluşturuyor.

Gelişmiş rektefiye çözümlerinin uzmanı Asteks, yoğun AR-GE çalışmalarıyla iplik tesisleri için önemli bir yeniliğe imza attı. Akıllı besleme sistemi ve iki bağımsız taşlama ünitesine sahip olan 401-SF&M rektefiye makinesi, iplik üreticilerinin işletme maliyetinden ciddi oranda tasarruf etmesini sağlıyor. Özgün bir tasarıma sahip olan 401-SF&M manşon taşlama işinde fonksiyonelliği ve sadeliği buluşturan bir otomasyon kabiliyeti sunuyor. Üstelik bu yeni teknoloji oldukça rekabetçi bir fiyatla pazarla buluşuyor.

Asteks 401-SF&M rektefiye makinesinde eşzamanlı ve bağımsız şekilde çalışan iki rektefiye ünitesi ile, iplikhaneler daha az zamanda daha çok işin üstesinden gelebiliyor. 401-SF&M’nin ikinci taşlama ünitesinde cer-penye makine manşonlarının rektefiyesi ideal şekilde gerçekleştirilirken, diğer bağımsız ünitede de iplik ve fitil makine manşonlarının taşlanması otomatik olarak devam eder.

Standart rektefiye makinelerinde bu tür manşon tip değişimlerinde makinenin durdurulması ve ayarlamaların yapılması gerekir. Bu ise zaman ve verimlilik kaybına yol açar. 401-SF&M ile bu kayıplar ortadan kalkarken, iplik üreticileri için ideal bir rektefiye sisteminin sağladığı yeni avantajlar elde edilir. Üstelik elle beslemeye ihtiyaç duyulmadan, yüksek kapasiteli akıllı besleme sistemi ile yüksek adette manşon mili rektefiye edilebiliyor. Tek tek manşonları dizmeden, besleme haznesine manşonları dökerek besleyen operatör için bu, büyük bir kolaylık anlamına gelirken, aynı zamanda işletme için de büyük bir iş gücü tasarrufu demektir.

Asteks tekstil endüstrisindeki gelişmeleri yakından takip ediyor

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 401-SF&M’nin yenilikçi bir tasarım olan bağımsız ikili taşlama konseptine sahip olduğunu vurguladı. İlknur; “Manşon rektefiye çözümleri uzmanı Asteks, tekstil endüstrisindeki gelişmeleri ve talepleri yakından takip ediyor. Yoğun AR-GE çalışmalarımızla geliştirdiğimiz yeni 401-SF&M rektefiye makinesi iplikhanelerin önemli bir ihtiyacına çözüm sunuyor. Akıllı besleme sisteminde iplik, fitil makine manşonlarının taşlama işlemi devam ederken, aynı zamanda diğer taşlama ünitesi cer, penye makine manşonlarını taşlayabiliyor. Aynı şaside yer alan iki bağımsız sistem eşzamanlı çalışırken ne zaman ne de verimlilik kaybı yaşanıyor. Artan maliyetler göz önünde bulundurulduğunda bu büyük bir avantajdır” dedi.

Yeni rektefiye makinesinin iki bağımsız taşlama ünitesinin yanı sıra yüksek bir otomasyona sahip olduğuna dikkat çeken İlknur, 401-SF&M’nin rektefiye işinde yeni bir standart oluşturacağını dile getirdi. “401-SF&M rektefiye makinemiz konsepti ve tasarımıyla rakipsiz bir çözüm konumunda bulunuyor” diyen İlknur, henüz yoğun tanıtım çalışmalarına başlamamalarına rağmen güçlü bir sipariş ve satış grafiğine ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Yüksek otomasyon ile kolay rektefiye avantajı

Yaklaşık beş yıllık bir AR-GE ve saha çalışması ile geliştirilen 401-SF&M manşon rektefiye makinesi, yüksek otomasyon kavramını makine üzerinde gerçeğe dönüştürüyor. Hazneli Akıllı Besleme Sistemi sayesinde tek tek dizime gerek kalmadan bütün manşon milleri hazneye boşaltılıyor ve proses otomatik olarak başlıyor. Zaman ve işçilikten tasarruf sağlayan bu özelliğin yanı sıra Otomatik Taşlama Sistemi de personel müdahalesi olmadan besleme haznesinden gelen manşonların taşlanmasını otomatik gerçekleştiriyor.

Lazerli Çap Ölçüm Sistemi taşlama sürecinde hataların önüne geçiyor. Bu sistem, kullanıcı tarafından belirlenmiş dış çap ölçülerindeki manşonları taşlarken, bu ölçülerin dışındaki manşonları ayırıyor. Rektefiye işlemine girmeden gerçekleşen bu ayırma makine verimini düşürmezken, hatalı ölçüler nedeniyle yaşanabilecek gecikme ve arızaların da önüne geçiliyor.

401-SF&M rektefiye makinesi sahip olduğu Dokunmatik Ekran Kontrol Paneli ile kolay bir operasyon sağlıyor. Farklı dil seçeneklerinin bulunduğu kontrol paneli ile manşon üzerinden kaldırılacak paso miktarı, taşın gezdirme (yanal gidip-gelme) hızı, taşın parlatma zamanı gibi tüm makine yönetimi ve ayarları kolayca gerçekleştirilebiliyor. Üstelik PLC Otomasyon Sistemi tüm çalışma ayarlarının isteğe bağlı olarak kişiselleştirilmesini mümkün kılıyor.

Yurtdışı pazarlarında ciddi bir talep bekleniyor

Asteks Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin, yeni 401-SF&M’nin hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Engin; “Özellikle kompakt iplik üreten işletmelerde manşon rektefiye ihtiyacının daha da yüksek olması nedeniyle, 401-SF&M’nin önemli faydalar sunacağını biliyoruz. Yeni makinemiz yüksek iğ kapasitesine sahip işletmeler için   ideal bir manşon rektefiye makinesi olarak öne çıkacaktır.

Cer ve penye makine manşonlarının   ayrı bağımsız olarak dizayn edilmiş bir taşlama ünitesinde standart ve süreklilik içinde işlenmesi, iplikhanelerdeki hazırlık hatlarının verimliliğine katkı sağlayacaktır” dedi. Asteks’in hali hazırda bulunduğu Özbekistan, Pakistan, Bangladeş gibi öne çıkan Asya pazarlarında bu yeni çözümün hızla kabul görmesini beklediklerini söyleyen Engin, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Özbekistan’ın önde gelen tekstil gruplarından Antex Grup’un JV Skorton Tekstil LLC firmasına 401-SF&M sevkiyatı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yine Türkiye’de faaliyette bulunan Murat Yapı Tekstil firması Malatya’daki yeni yatırımında da 401-SF&M’yi tercih etti.

Aynı şekilde, Asteks’in diğer rektefiye çözümlerinde olduğu gibi, fonksiyonelliği ve rekabetçi fiyatıyla 401-SF&M de kısa sürede bir başarı hikayesi yazacaktır. Rektefiyede daha fazla verimlilik sağlayan bir çözüm sunmanın mutluluğunu bütün sektör partnerlerimizle paylaşmak istiyoruz.”

About Yusuf Okcu

Check Also

IoTs in a modern heated godet 

LinkedinRetech to present innovations to achieve sustainable heated godets at ITMA 2023 In addition to ...