Home / Dokuma / Toyota & Truetzschler işbirliği

Toyota & Truetzschler işbirliği

Linkedin

Japonya’dan Toyota Industries Corporation (TICO) ve Almanya Truetzschler GmbH & Co. KG, tarama makinalarının geliştirilmesi, üretilmesi ve pazarlanmasında işbirliği yapma kararı aldılar. Toyotanın başlangıç şirketi olan TICO, dünyaca ünlü araba üreticisi olarak, 1926 yılından bu yana tekstil makinaları üretmektedir ve tarama makinaları sektöründe onlarca yıllık deneyime sahip. Truetzschler, kısa ştapel alanında bir uzman olup, 1888 yılından beri eğirme hazırlık makinaları imalatını gerçekleştirmektedir. Her iki şirketin geniş know how’ı yeni jenerasyon tarama makinalarının geliştirilmesinde kullanılacak. Yeni tarama makinası jenerasyonunun prototipi olan Toyota-Truetzschler TCO 12 Haziran ayında Şangay’da düzenlenen ITMA ASIA 2012’de tanıtıldı.

 

Toyota’nın özel servo motor teknolojisi kullanılarak üretilmiş dokuma makinasında  kazandığı deneyim tarama makinasına da yansıtılmış durumda. Dokuma makinasındaki gibi, tarama makinasında da dakikada yüzlerce kez dönüş geri çevrimi gerektiren eleman bulunmakta. Geçmişte, bu konu kompleks yağ banyosu dişlileri ile çözülmekteydi. Bu geleneksel teknoloji performans limitine ulaştı.Toyota tarama elemanlarını her iki tarafta senkronize bir şekilde hareket ettirmek için ayrı motorlar kullanıyor. Bu da elemanlarını torsiyonunu ve makina titreşimini minimize ediyor. 8 tarama kafasındaki önemli ölçüde azaltılmış tarama koşullarındaki değişim şerit kalitesini geliştiriyor. Bu makinanın performans potansiyeli önceki sanat harikası makinaların önüne geçiyor.
Trützschler projeye aynı zamanda çekim kutusuna sahip yeni bir kafa stoğu ve kova değiştirici ile katkıda bulunuyor. Bu da ayrı tahriklerle çalıştırılan cer tasarımında kazanılan deneyimleri kapsıyor ve makinanın yüksek dinamik dengeleme ile donatılmasını sağlıyor. En son cer kalite sensörü olan DISC MONITOR de sisteme entegre edilmiş durumda. Sürekli kalite görüntüleme sistemi olan DISC MONITOR, makinanın otomatik optimizasyonu için veri sağlıyor. Tarama elemanlarının ayrı tahrik teknolojisi sayesinde, üst üste ekleme işlemini otomatik olarak optimize edilebiliyor. Ayrıca, şerit umarası sürekli olarak görüntülenerek gereken hallerde düzeltildiğinden, tülbent ağırlığındaki sapmalar problem olmaktan çıkmış oluyor. Teknolojideki bu atılım ancak Truetzschler ve Toyotanın know howlarını entegre etmeleri suretiyle mümkün olabilirdi.

About img

Check Also

Kardem Tekstil moda devleri için Mimaki TS55-1800 ile üretim yapıyor

LinkedinDünyaca ünlü markalara konfeksiyon üretimi yapan Kardem Tekstil, dijital baskı avantajlarına Mimaki’nin fiyat/performans odaklı TS55-1800 ...