Home / Teknik Tekstiller / Demas Makine’den 30 ülkeye ihracat

Demas Makine’den 30 ülkeye ihracat

Linkedin

06Üretmiş olduğu makinelerle sektörün ihtiyacına çözüm sunan Demas Makine, kısa sürede yakalamış olduğu başarı grafiği ile tekstil sektörünün % 90’nına hizmet veriyor.

Portföyünde bulunan 35 çeşit makine ile çalışmalarını sürdüren firma, 30 ülkeye ihracat yapıyor. Kumaş üretimi yapan bütün firmalarda makinelerinin olduğunu belirten Demas Makine Genel Müdürü Enes Haşıloğlu, şu anda ağırlıklı olarak Katlama ve Kalite Kontrol makineleri, bunun yanında kendi alanımızda kumaşla ilgili tüm makinaların da imalatını gerçekleştirdiklerini söyledi.  Kumaşın dokuma, boya-baskı ve terbiye işleminden sonra mutlaka kalite kontrol edilmesi ve sevk edilebilmesi için de rulo ve katlama şeklinde sarılması gerektiğini vurgulayan Haşıloğlu, “Piyasaya sunduğumuz ikiye ve dörde katlayan tambur ve rulo yapan yeni Katlama Makinamız, piyasada revaçta olan makinamızdır. Biz bu makineyi tam otomatik hale getirdik ve patentini aldık ve ilk defa bu fuarda sergiliyoruz. Bu makine daha önceden 45 metrekare yer kaplıyordu şimdi ise 21 metrekare yer kaplıyor 340 veya 280 metre geniş olan kumaşı eşit ve düzgün bir şekilde, esnetmeden ikiye veya dörde katlayarak tambur veya rulo yapabiliyor. Bu makineyi şu anda dokuz ülkeye gönderiyorum. Ayrıca bu makineden Çin’e de 29 makine ihraç ettik. Makinelerimiz Çin’de büyük ilgi görüyor. Çin’e makine satan ender firmalardan birisiyiz” dedi.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Katlama makinesinin Alman orijinli olduğunu ve makinenin yaklaşık 70’li yıllarda Demas Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Demirci tarafından keşfedilerek, ülkemizde üretilmesi gerektiğini düşündüklerini dile getiren Selim Haşıloğlu, “Şu anda biz Türkiye’de bu makineyi yapmamış olsak, tekstilcilerimiz 80 bin Euro vererek dışarıdan almak zorunda. Bu makine olmazsa kumaşını sevk edemezsin, pazarlayamaz ve satamazsın. Geniş kumaşlar için olmazsa olmaz makinelerden bir tanesidir. Çünkü geniş kumaşı sevk edebilmen için rulo haline ve katlayarak küçültmen gerekiyor. Dünyada bu makineyi bu kalitede ve bu fiyata üreten başka bir firma yoktur. Biz kumaşa üç dört yerden müdahale ederek düzeltme sağlıyoruz. Bu işlemi de kumaşa zarar vermeden ve tansiyona uğratmadan yapıyoruz. Bu makinede 12 adet motor var ve 6 yerde de fotosel kontrolü var. Sarım hatalarını da minimize ettik. Çok özel bir sistemle hareket ediyor. Operatör için son derece kolaylık sağladık. Makinede bulunan dokunmadık ekranla her yere müdahale edebiliyor. Kullanımı son derece kolaydır” şeklinde açıklamada bulundu.

 

KALİTE KONTROL MAKİNESİ07

Kumaş üreticilerinin olmazsa olmaz makinelerinden bir tanesi olan Kalite Kontrol Makinesi hakkında bilgi veren Haşıloğlu, şunları söyledi. “Kumaş dokunduktan sonra çeşitli hataları yakalamak için alttan ve üstten aydınlatmak suretiyle kumaşın hataları kontrol edilir. Özellikle ev tekstili için üretilen geniş kumaşların kontrol edilmesi daha zor ve gerekli önlemler alınmazsa, hatalar operatörün gözünden kaçabilir. Bizim üretmiş olduğumuz makinelerde bulunan gerek alt ve üst aydınlatmaların çok doğru yere monte edilmesiyle doğru yerin aydınlatılması, gerekse kontrol ekranının çok geniş ve doğru açıda yapılmış olması hataları minimize ediyor. Kalite kontrolün ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Kumaşta oluşan renk tonajlarını çok iyi yakalamak gerekir. Bazı açılarda çözgü+atkı hataları çok daha rahat görülebiliyor. Makinelerimiz çok ergonomiktir. Bu şu demek; bazı cins kumaşlara, operatörün kalite kontrol ekranının mutlaka müdahale etmesi gereken yakınlıkta olması gerekir. Biz kumaş cinsine göre özel makineler üretiyoruz. Kumaş üreticisinin ne tür kumaş üretmek istediğini bize aktardığı zaman, gerekli olan makineyi biz kendilerine söylüyoruz. Kumaş cinsine göre kalite kontrol makinesi de farklılık gösterir. Makineden önce kumaşı çok iyi tanımanız gerekir. Kumaşa göre makine üretiyoruz.”

 

ITMA’DA SÜPRİZE HAZIR OLUN

Yeni ürettikleri katlama makinesini ITMA Fuarın’da da sergileyeceklerini vurgulayan Enes Haşıloğlu, “Yine ITMA’da, şu anda çalışmaları devam eden yeni makinelerimizi de sergilemek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz ITMA’da şov yapmak. 35 çeşit makinemiz var. Ülkemizde makineleşmenin artması gerektiğini düşünüyoruz.  Fuarda sergileyeceğimiz yeni makine ülkemizde üretilmeyen bir makine olacak. Sektörün ihtiyacı olan bir makinedir. Makineler bu ülkenin insanları tarafından yapılması gerekir. Yeniliklere çok açığız. Müşterilerin taleplerine büyük önem veriyoruz” dedi.

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...