Home / Güncel / Alman Teknolojisi Türk Tekstili ile Buluşuyor

Alman Teknolojisi Türk Tekstili ile Buluşuyor

Linkedin

36 tanınmış Alman tekstil makinaları ve aksesuarları üreticisi ve 5 Alman Üniversitesi, 2-5 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek İzmir Tekstil ve Hazır Giyim Sempozyumunda yer alacak (IITAS). Seminere katılacak olan makineci ve üniversiteler arasında Lindauer Dornier, Karl Mayer, Oerlikon, Trützschler, BASF, DYSTAR, Hochschule Niederrhein, Hohenstein Institute, RWTH Aachen, Sächsisches Textilinstitut, TU Dresden bulunuyor.

Organizasyonun destekçileri arasında Alman VDMA Tekstil Makinaları Birliği de bulunacak. Organizasyon sayesinde yeni ürünler üretmeyi amaçlayan, kumaşların kalitelerini arttırmayı hedefleyen ve rekabetçiliklerini arttırmak isteyen Türk tekstil üreticileri, bu hedefleri yerine getirmede son Alman teknolojisinin nasıl katkıları olabileceğini öğrenme fırsatına sahip olacaklar.

ALMAN TEKNOLOJİSİ VE REKABETÇİLİK

Alman şirketleri ve Enstitülerinden katılan konuşmacılar dokuma, çözgülü örme, eğirme, sentetik lif üretimi, nonwoven ve bitim alanlarında pratiğe yönelik teknoloji konularını içeren sunumlar gerçekleştirecek.4 Nisan akşamı düzenlenecek VDMA yemeğinde, Türkiye ve Almanya’dan iş ortakları bir araya gelecek. VDMA Tekstil Makinaları Birliği Genel Başkanı Fritz P. Mayer konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Önceki organizasyonlarında olduğu gibi, IITAS’ın 2014 organizasyonu Alman tekstil makina şirketleri ile onların Türkiye’deki partnerleri ve Araştırma Enstitüleri arasında iyi bir buluşma noktası olacak.  Pek çok Alman şirket, Türk müşterilerle 10 yıllardır süren yakın bir işbirliği içindeler. Antalya’daki organizasyon mevcut kontakları daha da derinleştirecek ve yeni oluşumlara yol açacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KARI ARTIRIYOR

Sürdürülebilirlik, Türk şirketlerinin odak noktası haline geldi. Tüketim mallarının değişen fiyatları ve tekstil endüstrisinin dikkate alması gereken enerji problemi, tekstil endüstrisini tasarrufa ve enerjiyi etkin kullanmaya sevk etmeye başladı. Böylece, sürdürülebilirlik önemli bir rekabet faktörü haline geldi. Alman makina endüstrisi tekstil zincirinde etkin tekstil üretimi gerçekleştirmek için çözümler geliştirme ve gerçekleştirmede belirgin bir rol oynuyor. IITAS etkinliğinde VDMA, Blue Competence’ı (Sürdürülebilirlik Girişimciliği)  tanıtacak. Blue Competence, üye şirketler için sertifikasyon deneyimleri yerine “Sürdürülebilirlik kar getirir” temalı en iyi uygulamalar üzerine odaklanıyor. Başarı hikayeleri nasıl ham madde ve enerji tasarrufu yapılabileceğine dair somut örnekler sunuyor.

About editor

Check Also

Kardem Tekstil moda devleri için Mimaki TS55-1800 ile üretim yapıyor

LinkedinDünyaca ünlü markalara konfeksiyon üretimi yapan Kardem Tekstil, dijital baskı avantajlarına Mimaki’nin fiyat/performans odaklı TS55-1800 ...