Home / Teknik Tekstiller / 2013-2014 Sonbahar / Kış trendleri ve renkleri

2013-2014 Sonbahar / Kış trendleri ve renkleri

Linkedin

Cotton USA tarafından organize edilen 2013 / 2014 Sonbahar – Kış trend sunumu Courtyard by Marriott Hotel’de gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı seminer, büyük ilgi gördü. Pamuktan gözlüklerle moda dünyasındaki yeni renk, kumaş ve silüetlere bakmak isteyen modacılar, Cotton USA trend analisti Rachel Crumbley tarafından sunulan semineri dikkatle takip ettiler. Ard arda 18 sezondur olduğu gibi, 100’e yakin Türk tekstil ve hazırgiyim endüstrisi ile alım ofislerinden üst düzey yönetici ve tasarımcıları 2013-2014 Sonbahar – Kış trendlerine hakim olacak renk, kumaş ve silüetlere ilk bakışlarını atmak için 30 Nisan günü bir araya geldi. Yeni sezon trendleri geçmiş ve nostaljiden esinlenirken en soğuk ve çetin kış gününü bile ısıtacak zenginlikte renk ve desenleri ortaya koydu.

Keşif/ Discovery
Renk: Alışılmışın dışındaki yüceliğin keşfine dalmamızı sağlayan aqua mavi ve yeşillerin zorlayıcı gücü. Gizemli mavi menekşe tonları ve dolgun morlar garip ve heybetli arasında gelip gidiyor. Merak hissimiz canlı turuncu ile ilgi çekerken gizli bir dünya uyandırmakta. Rafine yenilik hissi dolambaçlı palette ortaya çıkıyor.
Trend: Keşfetmenin yenilenen duygusundan bahsederek bizler mikrokozmik, toprak, hava ve su alemlerini inceleyen ve hepsini kuşatan keşif hissini kucaklıyoruz. Önceleri ulaşılmaz olan yerleri seyrederken bu yeni dünyalardaki farklı katman ve platolarını donatan renklerin canlılığının, hayat formlarının ve manzaraların farkına varıyoruz. Merak ve keşif hislerimize sarılırken bilinmeyen sınırların hipotezini kurup rüyasını görüyoruz.
Kumaş notları: • Kaygan, sıvı finişler saten alt giyimlik kumaşları dönüştürüyor • Elektrik degrede boyalı iplikler yeni ve soyut kabile motiflerini güncelliyor • Metalik kaplamalar pamuk örgülerde dokuyu zenginleştiriyor
Ham/ Raw
Renk: Hemen göze çarpmayan fakat içgüdüsel, güçlü ve hazırlıklı olan bu renkler hem şık hem de abartısız duruyor. Soft Cloud, Pink Sand ve Blush hafif ve havai hissi korurken hardal ve Hide derinlik ve boyutsallık katarken paleti daha pigmentli tonlarla topraklıyor. Bulanık ve tazeleyici bir şekilde tamamlanmamış olan bu tonlar kırılganlık ve zamansızlık hislerini birlikte belirginleştiriyor.

Trend: Gösterişsiz, basit ve asil. Süssüz fakat kendinden emin, bizler her şeyin doğal halinde bulunduğu dünyasında zirveye çıkıyoruz. Ya mimari ile, modayla veya insanlarla biz ham maddeleri, kumaşları ve hatta insan bedenini işlenmemiş ve çıplak olarak yeniden inceliyoruz. Nihai tarif karşıt elementlerin dürüst kombinasyonu olarak karşımıza çıkıyor: hassasiyet ve güç, şıklık ve erişebilirlik.
Kumaş notları: • Düzgünsüz pamuk iplikler dalgalanan yumuşak trikolara örülüyor • İnce pamuk krep kumaşlar kadın giyim kumaşlarına organik ve lüks hissi veriyor • Uçuşan delikli kumaşlarda pamuk-yün kombinasyonları ve doğal desenler kışlık dokuları farklı gösteriyor.

About editor

Check Also

Bridge of Weir, yaşam döngüsü analizini yayınladı

LinkedinVe dünyada bunu gerçekleştiren ilk otomotiv deri üreticisi olmayı başardı… Dünyanın en saygın lüks otomobil ...